A Kaposvári Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a 41 éves férfival szemben, akit rövid időn belül háromszor is ittas vezetésen értek tetten a kaposvári rendőrök. A férfi azt követően, hogy 2020 május elején ittasan balesetet okozott egy személygépkocsival, május második felében, majd júniusban is ittasan vezette egyik ismerőse kisteherautóját, ráadásul az utóbbi esetekben kiskorú gyermekeit az autó zárt, személyszállításra alkalmatlan rakterében szállította, amikor a kaposvári rendőrök megállították. Az ittas járművezetés miatt korábban már több alkalommal büntetett vádlottal szemben az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Egy másik ügyben a kaposvári bíróság kilenc hónap - végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett - szabadságvesztésre ítélte azt a 62 éves férfit, akit a Kaposvári Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé. A férfi annak ellenére, hogy korábbi ittas vezetése miatt a bíróság eltiltotta a járművezetéstől, 2020 augusztusának elején nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott otthonában, majd ismét volán mögé ült, azonban ittassága miatt a 67-es út Kaposvárról kivezető szakaszán az út melletti árokba borult autójával.

Ítélet született annak a 25 éves férfinak az ügyében is, akit még a vele szemben korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés sem tartott vissza az újabb ittas vezetéstől. A fiatal férfi 2019 januárjában megvásárolt egy rendszám nélküli gépjárművet, mellyel az egész napi italozást követően útnak indult, azonban egy Kaposvári környéki faluban felborult, és autójával egy családi ház kerítésének ütközött. A Kaposvári Járásbíróság a 2020. szeptember 23-án kihirdetett ítéletében - az ügyészi indítványnak helyt adva - két év végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, és elrendelte a vádlott korábbi felfüggesztett büntetéseinek végrehajtását is.

Címkék: eljárás, sofőr, jogosítvány, ittas, őrizet, baleset, kék hírek