Műszaki mentéseknél és tűzeseteknél egyaránt szükség volt az elmúlt napokban a somogyi tűzoltók munkájára. A péntek különösen mozgalmasan bizonyult, hiszen több közúti balesetnél is kérték a tűzoltók segítségét. Az időszak során négy téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Péntek délelőtt felborult egy terepjáró Tapsony Kossuth utcájában. A balesethez a böhönyei önkormányzati tűzoltók érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autóban csak a sofőr utazott, aki saját erejéből ki tudott szállni, nem sérült meg.

Kigyulladt egy körülbelül huszonöt négyzetméter alapterületű garázs péntek délben Ordacsehi településen. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók kiérkezése előtt három gázpalack is felrobbant. Az egység csaknem fél óra alatt tudta teljesen eloltani a lángokat.

Lesodródott az úttestről és az út menti árokba csapódott egy személyautó péntek délután a 66-os főút Szentbalázs és Gödre közötti szakaszán. A műszaki mentést a kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók végezték. A balesetben senki sem sérült meg.

Összeütközött két személyautó péntek éjjel a 65-ös főút Ságvár és Som közötti szakaszán. A balesethez Siófokról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket és négy utast feszítő-vágó berendezés segítségével kiszabadítottak. A munkálatok idejére a főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták. A balesetben heten megsérültek, mindenkit kórházba szállítottak a mentősök.

Szombaton Berzence és Nagyatád között az útra dőlt egy akácfa, elzárva a fél útpályát a forgalom elől. A nagyatádi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Egy csaknem húsz méter magas fenyőfa megdőlt az egyik Pete Lajos utcai társasház irányába szombat délelőtt, Kaposváron. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói létraszerről, motorfűrésszel, mintegy három óra alatt darabolták le és távolították el a veszélyes fát.

Barcson, a Bagó-Vasút utcában egy családi ház homlokzatán kigyulladt az elektromos mérőóra szekrény szombat este. A lángokat a helyi hivatásos tűzoltók egy tűzoltó készülékkel rövid idő alatt eloltották.

Vasárnap egy bábonymegyeri családi házhoz hívták a tabi hivatásos tűzoltókat, ahol a lakó nem tudta elzárni a PB gázpalackot. A tűzoltók megállapították, hogy a szelep sérült, ezért leszerelték és kivitték az udvarra a palackot, ahol sugár fedezete mellett biztonságos körülmények között leürítették.


Fotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTPFotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP
Fotó: Balatonboglár ÖTP, Kaposvár HTP, Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: összesítés, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek