A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 56 éves férfival szemben.

A vádlott idén áprilisban bement egy Kaposvári környéki falu dohányboltjába, ahol szeszes italt és kávét kért, azonban a bolt eladója az érvényben lévő járványügyi előírások miatt megtagadta a vádlott helyben történő kiszolgálását.

A vádlott ugyan távozott, de nem hagyta el a dohányboltot, hanem megvárta amíg az ott tartózkodó vevő is távozik, majd visszament az üzletbe. A férfi ekkor egyenesen a kiszolgáló pult mögé ment, ahol megragadta az őt távozásra felszólító sértett nyakában lévő sálat, és azt szorítani kezdte. A rémült eladónő ekkor megpróbálta kimenekülni az üzletből, de a vádlott olyan erősen tartotta a sálját, hogy rövid időre elveszítette az eszméletét.

A vádlott ezután a kasszához lépett, ahonnan 14.000,-Ft. készpénzt vett magához, majd távozni készült, azonban észrevette, hogy a sértett kezd magához térni, ezért kifelé menet talpaló mozdulattal fejbe rúgta az asszonyt, aki ettől újra a földre esett.

A férfi ezután megkísérelt elmenekülni a helyszínről, azonban a sértett az utcára sietve segítségért kiabált, melyre felfigyeltek a járókelők, a vádlottat elfogták és a rendőrök kiérkezéséig visszatartották. A gyors rendőri intézkedés miatt a vádlottól a rabolt készpénz még a helyszínen lefoglalásra került. A sértettnek a bántalmazás következtében – egyéb sérülések mellett - az egyik foga kitörött.

Az ügyészség a korábban már többször bűntett férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismeri, a bíróság a szabadságvesztés tartamát 6 évben határozza meg.

Címkék: sál, dohánybolt, ügyészség, kék hírek