A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban - az elfogásától számított két napon belül - bíróság elé állította azt a többszörösen büntetett előéletű 35 éves férfit, aki a padon alvó sértett értékeit vette el Siófokon.

A vádlott, aki 2020 júniusában szabadult korábbi – szintén kifosztás miatt kiszabott – börtönbüntetéséből, 2020 augusztusának utolsó hétvégéjén Siófokon felfigyelt a sértettre, aki egy átmulatott éjszaka után ittassága miatt elaludt egy padon.

A vádlott ekkor a sértetthez lépett, majd egy lámpával az arcába világítva meggyőződött arról, hogy valóban alszik, ezután pedig a férfi védekezésre képtelen állapotát kihasználva átkutatta a ruházatát, melyből pénztárcát, készpénzt, mobiltelefont és személyes okiratokat vett magához.

A siófoki rendőrök azonban néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették a vádlottat, aki ellen a Siófoki Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Siófoki Járásbíróság a hétfőn megtartott tárgyaláson a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben 5 év fegyház fokozatú szabadságvesztést és 6 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett, és mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre, ezért az ügyészség indítványára a bíróság a vádlott letartóztatását is elrendelte.

 

Címkék: kifosztás, bíróság, siófok, kék hírek