Az erős szélben megrepedt egy körülbelül 25 méter magas nyárfa törzse Kaposváron a Vár utcában. A fa veszélyt jelentett a környező épületekre, gyalogos- és járműforgalomra egyaránt. A Kaposvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság egységeit és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóit szerda reggel riasztották a helyszínre. Az egységek magasból mentőről motorfűrésszel ledarabolták a fát. Az épületek közelsége miatt a munkálatok rendkívüli óvatosságot és nagy odafigyelést igényeltek, a fa eltávolítása kilenc órán át tartott.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A marcali hivatásos tűzoltók Kelevíz Vörösmarty utcájában távolítottak el egy kettéhasadt fát szerda délután, majd Hosszúvízre, egy Fő utcai családi házhoz vonultak, ahol egy melléképületet rongált meg egy kidőlt fa. De nem kímélte az erős szél Marcali Széchenyi utcájában az iskola közelében álló fákat sem, ahol szintén a város tűzoltói távolították el a veszélyes ágakat.

A balatonboglári önkormányzati és a látrányi önkéntes tűzoltóknak is kitartóan helyt kellett állniuk az elmúlt napokban. Több Balaton parti településen is a segítségüket kérték a vihar-tépte fák eltávolításában.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A siófoki tűzoltókat egy ritkán előforduló, ám nem veszélytelen esethez is riasztották a minap. Egy odvas fűzfa belsejében keletkezett tűz Siófokon a Csúszda utcában. Az izzó részek eloltásához előbb ki kellett vágni a fát, ám a közeli épületek és a közlekedők biztonsága érdekében csak magasból mentőről, apránként tudták ledarabolni az ágakat a tűzoltók. Legutóbb egy éve, Barcs külterületén a 6-os főút mentén történt hasonló eset, amikor egy kocsányos tölgy belseje égett. Akkor a környék egyik nevezetessége, a legendás betyár, Patkó Bandi fája esett áldozatul a tűznek.

Fotó: KÖTÉL Egyesület, Marcali HTP, Siófok HTP

Címkék: tűzoltóság, vihar, somogy megye, kék hírek