A Somogy megyei rendőrök 0 óra 5 perckor Somogyudvarhelyen ellenőriztek egy cseh rendszámú személygépkocsit, melyet egy vietnámi sofőr vezetett. Az egyenruhások megállapították, hogy a férfi két ismerősével kívánt Németországba utazni.

Mivel a járművezetővel szemben felmerült az embercsempészés gyanúja, előállították a Nagyatádi Rendőrkapitányságra, ahol - őrizetbevétele mellett - embercsempészésre irányuló előkészület bűntett megalapozott gyanúja miatt elszámoltatása folyamatban van. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A Nagyatádi Rendőrkapitányság járőrei ezt követően 2020. július 7-én 8 órakor Szenta külterületén fogtak el két - magukat vietnámi állampolgárnak valló - férfit, akik a gyanú szerint az őrizetbe vett sofőr utasai lettek volna. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az egyenruhások mindkettőjüket előállították a rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben zajló intézkedések jelenleg is zajlanak.

Címkék: illegális bevándorlás, somogy megye, rendőrség, kék hírek