Június 21-e és augusztus 1-je között immár második alkalommal fogadja a kiskamaszokat a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szervezésében idén a katasztrófavédelem állományában dolgozók mintegy kétszáz általános iskolás korú gyermeke tud kedvezményesen nyaralni.

A hat héten át tartó, tartalmas és kalandos időtöltéshez ismét a Balaton adja a helyszínt. A gyerekek egy-egy hétig a balatonföldvári NARO Campingben sátorozhatnak, a táborvezető tanárok mellett önkéntes szülők és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói felügyelnek rájuk - írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A szervezők kirándulásokkal, strandolással, csoportos játékokkal készülnek. A gyerekek tréfás nyomozások során fedezhetik fel a környék legszebb épületeit és helytörténeti érdekességeit, feleleveníthetik az izgalmas balatoni legendákat, és eddig ismeretlen kirándulóhelyeket járhatnak be.

Természetesen a sportolás, barátkozás és fürdés mellett a klasszikus tábortűz, a gitározós, éneklős este, a hajókázás sem marad ki a programból, ezen kívül tűzvédelemmel kapcsolatos ismeretterjesztő foglalkozás és tűzoltási bemutató is lesz, erről a Somogy megyei tűzoltók gondoskodnak.

Címkék: Balatonföldvár, ifjúság, tábor, tűzoltó, katasztrófavédelem, kék hírek