A hétvégén összesen tizenkilencszer riasztották Somogy megye tűzoltóit. Többnyire kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításánál volt szükség a tűzoltókra. Kettő bejelentés volt az elmúlt három nap, ami tévesnek minősült.

Pénteken, Háromfa Kossuth Lajos utcájába riasztották a nagyatádi hivatásos tűzoltókat, ahol az udvaron felgyülemlett víz veszélyeztetett egy lakóházat. A tűzoltók kiszivattyúzták a vizet és a közvetlen veszélyeztetést megszüntették.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Jákóban egy téglaszállító tehergépjármű csúszott le az útról, majd az út menti árokban megsüllyedt péntek este. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók a rakomány lepakolását követően kivontatták a teherautót az árokból.

null

Szombaton egy személyautó csúszott a vasúti átjáró melletti árokba, Csurgón. A helyi önkormányzati tűzoltók egy mentőkötéllel kivontatták a balesetet szenvedett gépjárművet.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Vasárnap kitört és az úttestre dőlt egy villanyoszlop, amely forgalmi akadályt képezett Balatonkeresztúron. A helyszínt a marcali hivatásos tűzoltók biztosították az áramszolgáltató kiérkezéséig, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

null

Tíz méter mély kútba esett egy macska szerda délután Nagybajomban, a Mező utcában. A helyi önkéntes tűzoltók létra és mentőkötél segítségével kimentették, majd épségben átadták gazdájának a rémült állatot.

Az elmúlt három napon, tizennégy esetben kellett kidőlt fák, leszakadt faágak eltávolításában részt venni Somogy megye tűzoltóinak.

Pénteken, Bedegkéren a Kéri utcában egy 250 éves fa dőlt ki, vezetékeket leszakítva. A tabi önkormányzati tűzoltók motorfűrésszel feldarabolták és eltávolították a fát.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Szombaton, Siófokon egy kettétört, húszméteres nyárfa foglalta el az úttestet és veszélyeztetett egy transzformátor házat is. A siófoki és a székesfehérvári hivatásos tűzoltók létraszerről, láncfűrésszel a faágakat ledarabolták, a fát kivágták és a veszélyeztetést megszüntették. Nem sokkal később Fonyódon a balatonboglári önkéntes tűzoltók avatkoztak be egy félpályás útzárat képező fa eltávolításánál.

Vasárnap reggel egy körülbelül tizenöt méteres fa dőlt meg Somogyudvarhely és Bélavár között. A fa veszélyeztette a közúti forgalmat. A csurgói önkormányzati és a berzencei önkéntes tűzoltók motorfűrésszel eltávolították a fát.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A délutáni órákban szintén kidőlt fa miatt vonultak a csurgói önkormányzati tűzoltók, akkor Somogyudvarhely külterületén dőlt az úttestre egy tízméteres fa. Az egység rövid időn belül feldarabolta a fát és megszüntette a forgalmi akadályt.

Címkék: katasztrófavédelem, hétvége, somogy megye, kék hírek