A Kaposvári Járási Ügyészség aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy 33 éves férfival szemben, aki bosszúból bántalmazott egy biztonsági őrt az egyik kaposvári üzletben - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlott ez év januárjában az egyik kaposvári üzletben vásárolt, amikor elhatározta, hogy az egyik termékkel fizetés nélkül fog távozni, azonban az áruház biztonsági őre tetten érte. A vádlott előbb erősködött, hogy a lopott árut kifizeti, de amikor a sértett közölte, hogy arra már nincs lehetősége, a biztonsági őr felé ütött, de az a sértettet nem találta el.

Ekkor a vádlott látszólag együttműködővé vált, azonban amikor a biztonsági helyiségben a sértett telefonon felhívta a rendőrséget, a férfi újra indulatba jött és egy fél kilogrammos műanyag palackkal fejbe dobta. A sértettnek ugyan mindössze könnyű sérülése keletkezett, azonban a sérülékeny testtáj és a bántalmazás módja miatt fennállt a súlyosabb sérülés bekövetkezésének reális esélyese is.

Az ügyészség a különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben – aki a legutóbbi hasonló erőszakos bűncselekmény miatt kiszabott börtönbüntetését 2017 augusztusában töltötte ki – börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Címkék: biztonsági őr, testi sértés, bántalmazás, kék hírek