A Kaposvári Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyújtott be vádiratot egy büntetett előéletű 31 éves férfival szemben, aki több alkalommal értékesített „speed-et” Kaposváron.

A vádlott - aki korábban kábítószer birtoklása miatt már kapott végrehajtandó börtönbüntetést - 2019 évben rendszeresen amfetamint tartalmazó kábítószert szerzett be ismeretlenül maradt kapcsolatai révén, majd azt tovább értékesítette kiterjedt ismeretségi körében.

A vásárlók telefonon keresték meg a férfit, aki Kaposvár területén különböző helyszíneken adta el a „speed-ként” ismert fehér színű port grammonként négyezer forintért.

A vádlottat 2019 novemberében egy kábítószer eladás során a nyomozó hatóság tetten érte, amely alkalommal az amfetamint tartalmazó szert is lefoglalták a vevőtől.

A letartóztatásban lévő különös visszaeső férfival szemben az ügyészség - amennyiben előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismeri - 6 év börtönbüntetést és 6 év közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: speed, kábítószer, vád, drog, kék hírek