A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy kaposvári házaspár ellen, akik a lakótelepi parkoló használata miatt estek neki a sértett férfinak és fiának.

A két család között a társasház előtti parkolás kapcsán már régebb óta konfliktus állt fenn, mert a vádlottak szerint a sértett és családja mindig olyan közel állt meg a kocsijukhoz, hogy csak nehezen tudtak beszállni.

2019 májusában ismét a nem megfelelő oldaltávolság miatt alakult ki szóváltás a felek között, amely során a vádlottak közül a férj a sértettet ököllel arcon ütötte, aki az aszfaltra esett. Ezt látva a fia az apja segítségére sietett, hátulról lefogta a vádlottat, ők is a földre zuhantak, a bántalmazásba ekkor az I. rendű vádlott felesége is bekapcsolódott, ő a fiút többször fejbe rúgta. A további bántalmazást a közelben tartózkodók akadályozták meg.

Az ügyészség vádiratában büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a férfival szemben pénzbüntetés kiszabására, míg feleségével szemben próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt, melynek a bíróság helyt adott és a vádban foglaltak szerint ítélte el a vádlottakat.

Címkék: parkol, lakótelep, verekedés, kék hírek