A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai január 31-én a Barcsi  Rendőrkapitányság, február 6-án pedig a Siófoki Rendőrkapitányság területén tartottak ellenőrzést, ahol a kerékpárral közlekedőket és a gyalogosokat ellenőrizték. Négy esetben alkalmaztak figyelmeztetést a kerékpár kötelező tartozékainak hiánya miatt.

A közúti közlekedés legsérülékenyebb résztvevői a gyalogosok és a kerékpárosok. A rendőrség ezért kiemelt figyelmet fordít a biztonságukat szolgáló megelőzésre. A velük szemben történő intézkedés minden alkalommal egyben figyelemfelhívó tájékoztatás is. A rendőrök feltárják a biztonságos közlekedésüket szolgáló eszközök, így például a láthatósági mellény, a kerékpár világító berendezéseinek hiányát és felhívják figyelmüket a közlekedési szabályok betartásának fontosságára - írja a Police.hu.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendőrök tapasztalatai alapján a leggyakrabban elkövetett szabályszegések a gyalogosok esetében az úttest indokolatlan igénybevétele, nem az út megfelelő oldalán történő közlekedés, valamint a láthatóságra vonatkozó szabályok figyelmen kívül hagyása. A kerékpárosok esetében szintén az egyik legfőbb probléma a láthatóság, a jármű kötelező tartozékainak hiánya, a szabálytalan személy-, vagy áruszállítás.

Címkék: gyalogos, kerékpár, ellenőrzés, rendőrség, kék hírek