Szombaton délután Magyaregresen, a József Attila utcában egy transzformátoroszlop tetején elhelyezett primer betét szétrobbant. A kaposvári hivatásos tűzoltók a biztosíték izzását tapasztalták, ami nem jelentett veszélyt közvetlen környezetére. Az egység biztosította a helyszínt az áramszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig, akik elvégezték az érintett szakasz feszültségmentesítését és a meghibásodott biztosítékpatron cseréjét.

Balatonkeresztúron a Dózsa György utcában egy háromszintes épület pincéjében elhelyezett vegyestüzelésű kazán szombaton este túlhevült, és a benne lévő nyomás szétfeszítette azt. A kiérkező marcali hivatásos és balatonkeresztúri önkéntes egységek légzésvédelem és vízsugár fedezete mellett hatoltak be az épületbe. A hőkamerával történő átvizsgálás során megállapították, hogy lánggal való égés csak a kazán tűzterében volt, onnét semmilyen irányban nem terjedt tovább a tűz. A tűzoltók eltávolították a kazánban lévő parazsat a további tűzveszély elkerülése érdekében.

Vasárnap hajnalban Kaposváron, a Kanizsai utca és a Mátyás király utca kereszteződésében, a keceli bejárónál egy menetrend szerinti távolsági autóbusz és egy személyautó ütközött össze. A kiérkező kaposvári hivatásos tűzoltók a személygépkocsit áramtalanították, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. (bővebben itt).

Szulok és Barcs között vasárnap délelőtt egy fa kidőlt és a fél útpályát elzárta. A barcsi hivatásos tűzoltók motorfűrész és kéziszerszámok segítségével ledarabolták a fát, és megszüntették a forgalmi akadályt.


Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTPFotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTP
Fotó: Kaposvár HTP, Marcali HTP, Barcs HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: összesítés, hétvége, katasztrófavédelem, kék hírek