Tűz ütött ki a siófoki Beszédes József sétányon álló szállodaépület alagsori szaunájában. A siófoki hivatásos tűzoltók érkeztek elsőként a helyszínre, Pétfürdőről, Székesfehérvárról, Veszprémből, Balatonfűzfőről érkezett további tűzoltói segítség.

Az egységek három vízsugárral oltották a füsttel telítődött szauna lángjait, emellett átvizsgálták a kisebb fürdőnyi területű alagsor helyiségeit. Eközben az egységek megkezdték az épületben tartózkodók kimenekítését. Az erkélyen rekedt embereket magasból mentővel mentették le, később a lecsökkent füst miatt a lépcsőház is alkalmassá vált a mentési feladatokra. A tűzoltók a felvonókat is leellenőrizték, majd a szálloda valamennyi szintjét tüzetesen átvizsgálták, mindeközben folyamatosan szellőztették az épületet. Az épségben kimenekített százhúsz ember számára fedett melegedőhelyiséget biztosítottak a munkálatok idejére.


Fotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKIFotó: Somogy MKI
Fotó: Somogy MKI
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Mivel a vendégeknek Siófok területén, egyéb vendéglátóhelyeken biztosítanak a továbbiakban szállást, felügyelet mellett mindenki visszatérhetett a szobájába összepakolni, majd melegedőbusszal szállították őket új szálláshelyükre.

A mentésben, a létszámellenőrzésben és a későbbi elszállásolásban a helyszínre riasztott 45 tűzoltó mellett szoros együttműködésben részt vett a rendőrség és a mentőszolgálat, valamint a városőrség állománya is.

A tűz keletkezési körülményeinek tisztázására a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított - írják a tűzoltók.

Címkék: szauna, szálloda, tűzoltók, Siófok, tűz, kék hírek