A Kaposvári Járási Ügyészség lopás vétsége és más bűncselekmény miatt eredményes közvetítői eljárás lefolytatását követően megszüntette a büntetőeljárást azzal a 39 éves nővel szemben, aki a bűncselekménnyel okozott sérelmet jóvátette.

A terhelt 2018. májusában és júniusában otthoni segítségnyújtást végző szociális munkásként teljesített szolgálatot az idős sértett marcali lakásában, így tudta, hogy a sértett hol tartja készpénzét és bankkártyáját. A nő kihasználva azt, hogy a sértett nem tartózkodott otthonának szobájában, a szekrénypolcon lévő fémdobozból ellopta a sértett 370.000,- Ft-ját. A nő ismerte a sértett bankkártyájának PIN kódját is, ezért a kártyát is magához vette és a sértett engedélye nélkül azzal 15.000,-Ft készpénzt vett fel egy automatából.

A nyomozás során a terhelt beismerte a bűncselekmények elkövetését, azt megbánta és indítványozta közvetítői eljárás lefolytatását, mivel szerette volna az okozott kárt megtéríteni.

A terhelt a sértettel kötött megállapodásban foglaltakat teljesítette, a 385.000,-Ft-ot maradéktalanul visszafizette, ezért a Kaposvári Járási Ügyészség tevékeny megbánás miatt az eljárás megszüntetéséről határozott.

Címkék: gondozó, lopás, ügyészség, kék hírek