A Somogy Megyei Főügyészség korábbi sajtóközleményében hírt adott arról, hogy a Kaposvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal az 50 éves többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki úgy bántalmazta alkalmi nő ismerősét, hogy a sértett bal szemén maradandó látáskárosodást szenvedett.

A hajléktalan vádlott 2018 februárjában a kaposvári pályaudvaron úgy ismerkedett meg a sértettel, hogy a nő lekéste utolsó buszát, ezért a vádlott hívására vele és társaságával töltötte az éjszakát. Italoztak, majd egy közeli használaton kívüli helyiségben feküdtek le aludni. A hajnali órákban azonban a vádlott a matracon fekvő sértettet ököllel ütni kezdte, melynek következtében a nő szemén jelentős mértékű látásromlás alakult ki.

A bírósági eljárás során a vádlottnak további bűncselekmények miatt is felelnie kellett, mivel 2018 januárjában egy másik nő ismerősét verte meg szintén a kaposvári buszpályaudvar közelében. A férfi a sértettet fojtogatta, valamint fejét egy kirakat párkányához ütötte, végül a földre szorította, amely cselekményével csak rendőri felszólításra hagyott fel. A sértett arcán és fején 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Mivel a vádiratok benyújtásakor a más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő férfit időközben feltételes szabadságra bocsátották, ezért az ügyészség indítványozta a vádlott letartóztatását, amelynek a bíróság helyt adott.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette, garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt 4 évi és 10 hónapi fegyházbüntetésre és 5 évi közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezett.

Címkék: testi sértés, kegyetlen, garázdaság, brutális, büntetett, kék hírek