A Fonyódi Járásbíróság előkészítő ülésen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 4 év közügyektől eltiltásra és 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a 26 éves férfit aki 2018 nyarán két gyalogost elütött, majd segítségnyújtás nélkül továőbbhajtott.

Az elkövető enyhe-közepes ittas állapotban, a megengedett sebességet túllépve vezette gépjárművét az esti órákban Balatonfenyvesen és azzal az úttesten gyalogosan haladó három sértett közül kettőt elütött. Az egyik sértett a helyszínen életét vesztette, míg a másik sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott a balesetet követően a helyszínen nem állt meg, onnan 600 méterrel a vízelvezető árokba hajtott, majd gyalogosan ment tovább, amikor őt a rendőrök elfogták.

Szintén elítélték azt a 21 éves férfit, aki tavaly karácsony előtt kirabolt egy barcsi lakost. A Barcsi Járásbíróság rablás bűntette és testi sértés bűntette miatt 6 év 10 hónap börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte az elkövetőt, míg fiatalkorú társát, akinek bűnösségét garázdaság vétségében és testi sértés vétségében állapította meg, 200 óra közérdekű munka büntetéssel sújtotta.

A II. r. vádlott 2018. december 23-án Barcson megöléssel, megveréssel fenyegetett meg egy férfit, aki a nála lévő néhány száz forintot át is adta, a vádlott azonban tovább bántalmazta, mert nem hitte el, hogy nincs nála több pénz. A sértettnek 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek.

Ezen cselekményt követően a II. r. vádlotthoz csatlakozott fiatalkorú társa, akivel a korábban már kirabolt sértett után mentek, őt lökdösték, illetve többször is megütötték, cselekményüket a járókelők felszólítására hagyták csupán abba - tájékoztatott a Kaposvári Törvényszék Sajtóosztálya.

Címkék: rablás, ítélet, gázolás, bíróság, kék hírek, Somogy