A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ügyeletére augusztus 24-én délután hat óra körül érkezett segélykérés a tihanyi hajóállomás előtti vízterületről, ahol egy elektromos kisgéphajó műszaki hiba miatt működésképtelenné vált, és a fedélzeten három személlyel - köztük egy 2 és fél éves kisgyermekkel - sodródott magatehetetlenül. A helyszínre érkező egység a hajót, utasaival együtt épségben a Tihany Kikötőbe vontatta.

Szintén ebben az időpontban két további vitorlás hajó is jelezte, hogy önerőből nem tud biztonságosan partra jutni. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai így összesen három esetben hét személyt mentettek ki a tóból. A mentések alatt II. fokú viharjelzés volt érvényben - írja a Police.hu.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a viharjelzést mindenki vegye komolyan, és mennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Címkék: vízirendőrök, mentés, hajó, Balaton, kék hírek