Immáron másodszor adott otthont Vas megye a TFA HUNGARY-Bük, az ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenynek. Az idén öt ország csaknem százhatvan versenyzője mérte össze kitartását és sporttudását június 28 és 29 között.
 
Az első és a második versenynap izzasztó feladatait a legtöbb versenyző sikeresen leküzdötte és teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkéntesek, vagy létesítményiek. 

Az abszolút kategóriában legjobban teljesítő magyar versenyző ifj. Bodó László, a Kötél Egyesület indulója lett, így ő vehette át a vándorkupát.

tűzoltó verseny

A két nap tizenkét próbája alapján a harminc év alattiaknál férfi kategóriában Lukasz Kotarski, Lengyelország versenyzője bizonyult a legjobbnak. A harminc és negyven év közöttiek versenyét Marcin Zdzieblo, Lengyelország indulója nyerte, a negyven pluszosoknál pedig Ugranyecz Miklós, a Zalaszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület indulója futotta a legjobb időt.
 
A női indulók között a harminc év alattiak versenyében első helyezést Istványi Nóra tű. főhadnagy, az egri hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el, míg a harminc és negyven év közöttiek versenyében dr. Kocsis Katalin Dorottya, a Kemendollári Önkéntes Tűzoltó Egyesület indulója bizonyult a legjobbnak. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Csernák Zsolt tű. főtörzsőrmester, a kiskunhalasi hivatásos tűzoltó-parancsnokság tűzoltója nyerte el. 

Címkék: tűzoltó verseny, ifj. Bodó László, legerősebb, Kötél Egyesület, győztes, kék hírek