A Kaposvári Járási Ügyészség nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat két férfi ellen, akik korábban is együtt követtek el vagyon elleni bűncselekményt.

A baráti viszonyban álló vádlottak 2019 januárjában egy a Kaposvári lakóhelyükhöz közeli zselici faluba hajtottak, mivel tudták, hogy az általuk kiszemelt házban lakó sértett nincs otthon és a házában nagyobb értékű ingóságokat tart. A kocsit az ingatlantól 4 km-re leállították, majd egy erdős-bozótos területen keresztül közelítették meg.

Míg társa figyelt, a családi ház bejárati ajtaját befeszítve I. rendű vádlott az ingatlan több helyiségét felforgatta, melynek során a sértett ékszereit is megtalálta. A vádlottak több, mint egymillió forint értékben loptak el tárgyakat és készpénzt a sértettől, a zsákmányból pedig az ékszerek egy részét már másnap értékesítették egy dombóvári zálogfiókban.

Az értékesítést követően a nyomozó hatóság elfogta az elkövetőket, az I. rendű vádlott jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a többszörös visszaeső vádlottak közül I. rendű vádlottal szemben 4 év 6 hónapi, míg társával szemben 3 év 6 hónapi fegyházbüntetést szabjon ki, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését elismerik.

Címkék: viszaeső, zálog, ékszer, börtön, tolvaj, lop, kék hírek