A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság használatába 2019 májusában 17 szolgálati gépjármű került. A Skoda és Audi gyártmányú, rendőri jelleggel ellátott szolgálati személygépkocsikat Molnár Gábor r. ezredes, megyei rendőrfőkapitány adta át az állománynak 2019. május 28-án, a főkapitányság előtti téren.

Az ünnepségen részt vett Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, valamint dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott, a Somogy Megyei Védelmi Bizottság elnöke.

A rendőrség munkájában a gyors reagálás, a szolgálati feladatok biztonságos ellátása és a logisztikai tevékenység hatékony végrehajtása alapvető követelmény, amelyek teljesítése elképzelhetetlen az elhasznált, magas futásteljesítményű gépjárművek folyamatos amortizációs cseréje nélkül.

A gépjárművek szállítói öt évig vagy 200 ezer kilométer futásteljesítményig biztosítják a szervizhátteret, minden gépjárműhöz rendelkezésre áll a nyári és a téli gumiabroncskészlet. A gépkocsik megfelelnek a biztonsági, a környezetvédelmi és a rendőrségi követelményeknek, számos vezetést támogató rendszerrel, légkondicionálóval vannak ellátva, a rendőrök felszerelése biztonságosan és rendezetten helyezhető el az utas-, illetve a csomagterükben.

A gépkocsikra LED-technológiájú, szöveges feliratok - például a rendőri intézkedés rövid tartalma, tájékoztató közlekedési információk - megjelenítésére is alkalmas fényhidakat szereltek.

A korszerű szolgálati gépjárművek hatékonyan támogatják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság állományának szolgálatellátását.

Címkék: szolgálat, gépjármű, rendőr, Somogy, kék hírek