A Nagyatádi Járási Ügyészség lopás vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 26 éves férfit, aki darabokban akarta ellopni az egyik Nagyatád környéki vadásztársaság magasleseit.

A börtönből nemrég szabadult, a korábbi vagyon elleni bűncselekménye miatt különös visszaesőnek minősülő vádlott 2019 februárjában egy Nagyatádhoz közeli falu határában felfigyelt három magaslesre, és elhatározta, hogy azokat ellopja azért, hogy faházat építsen, míg a fennmaradó faanyagot eltüzelje.

A férfi ezután otthonából hozott egy fejszét, illetve szerzett egy motorfűrészt is, majd a magaslest feldöntötte és a szerszámokkal elkezdte bontani, ezt követően pedig a faanyag egy részét kerékpárral hazavitte. A nagyatádi rendőrök azonban tudomást szereztek a bűncselekményről, és a vádlott házánál lévő, illetőleg az erdőben hagyott faanyagot lefoglalták.

A Nagyatádi Járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyezően – a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottal szemben 40 nap elzárás büntetést szabott ki. Az ítélet jogerőre emelkedett.

Borítókép: illusztráció

Címkék: vadászles, lopás, börtön, tolvaj, kék hírek