Tizenöt versenyszámban, negyvenhét futamban több mint kétszázharminc sportoló állt rajthoz. Gyors-, hát- és mellúszásban, négy korcsoportban, három különböző távon mérték össze erejüket március 20-án a katasztrófavédelem munkatársai. A somogyi csapat tagjai többször is dobogóra állhattak.

Reggel nyolc órától gyülekeztek a versenyzők a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Városi Sportuszodában. Az ország minden pontjáról érkezett nevezés, több mint kétszázan regisztráltak a megadott határidőig. A Csongrád megyei igazgatósághoz tizenöt versenyszámban érkeztek a jelentkezések, a résztvevőket negyvenhét futamban indították el a szervezők.

Szurkolásból nem volt hiány, egész délelőtt visszhangzott az uszoda a lelkesítő szólamoktól. Csizmadia Réka egy arany és egy bronz érmet, dr. Antalicz-Gergelics Natália pedig két arany érmet szerzett egyéniben. Végül délután fél egykor álltak a rajthoz az utolsó versenyszám úszói, a női-férfi kétszáz méteres mix váltót is hangos drukkolás kísérte az első métertől az utolsóig. A verseny utolsó vegyes versenyszámában a somogyiak (Csizmadia Réka, dr. Antalicz-Gergelics Natália, Cser Gábor és Szabadkai Béla) a harmadikként értek célba.


Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy, Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az összetett csapatversenyben a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tizennégyfős csapata (dr. Antalicz-Gergelics Natália, Csizmadia Réka, Cser Gábor, Kordély Péter, Györei Benjámin, Meláth Ákos, Molnár György, Szabadkai Béla, Szöllős Péter, Dibúz-Pávics Szabolcs, Kosztrics Balázs, Szabó Gyula, Bicskei Balázs, Gaál Attila) az ötödik legtöbb pontot érő helyezéseket szerezte meg a megyék között.

Címkék: szentes, katasztrófavédelem, úszás, kék hírek