24 tűzesethez vonultak a somogyi tűzoltók az elmúlt három nap során, 11 alkalommal pedig a mentőszolgálat munkatársainak nyújtottak segítséget, valamint baleseteknél avatkoztak be.

Porrog és Porrogszentkirály között, előbbi településhez közelebb felborult egy gépkocsi. Az autóban hárman utaztak, egyikük beszorult, őt a csurgói önkormányzati tűzoltók szabadították ki feszítővágóval. A sérültet mentőhelikopterrel szállította kórházba.

Szőlőskislak és Szőlősgyörök között is felborult gépkocsi mentését végezték a tűzoltók. A mentők megvizsgálták a jármű vezetőjét, nem sérült meg a balesetben. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók áramtalanították és kerekeire állították a kocsit.


Fotó: Csurgó ÖTP és Marcali HTPFotó: Csurgó ÖTP és Marcali HTPFotó: Csurgó ÖTP és Marcali HTPFotó: Csurgó ÖTP és Marcali HTP
Fotó: Csurgó ÖTP és Marcali HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy tartálykocsi és két személyautó volt a részese annak a balesetnek, amely az M7-es autópálya 173-as kilométerszelvényénél történt, Hollád térségében, a főváros felé vezető irányban. Az ütközés következtében a tartálykocsi az árokba hajtott, az egyik személyautó a szalagkorlátot súrolta. A marcali hivatásos tűzoltók dolgoztak a helyszínen, a katasztrófavédelmi mobil labor helyszíni szemlét végzett.

Vasárnap tíz tűzeset és öt műszaki mentés adott munkát a somogyi tűzoltóknak. tvöskónyiban és Somogyszentpálon is figyelmen kívül hagyták az önkormányzati rendeletet és a tiltás ellenére begyújtották a kerti hulladékot. Kutas külterületén kis területen égett az aljnövényzet, s a tűz veszélyeztette a közeli nádast. Ugyanakkor Somogyaszalónál, Siófokon és Szenyérnél is a lángra lobbant magas füves vegetáció miatt volt szükség tűzoltói beavatkozásra.

Címkék: hétvége, katasztrófavédelem, baleset, kék hírek