A hét első napján tíz alkalommal riasztották a megye tűzoltóit tüzekhez: a reggeli órákban egy lángoló pajtához, a nap folytatásában viszont avar- és nádas tüzek oltását végezték az egységek.

Kigyulladt egy körülbelül ötven négyzetméter alapterületű pajta Kadarkúton, a Nagy utcában hétfő reggel. Az esethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik egy vízsugárral és egy porral oltóval elfojtották a lángokat. Az épületben nem tartottak állatokat, fűrészáru tárolására használták azt.

Kálmáncsán – az önkormányzati rendeletben engedélyezett időszakban – kerti zöldhulladékot égettek a lakosok, ám nem számoltak a szél erejével. A tűz továbbterjedt a családi házak udvaráról és az erdő felé terjedt. A mintegy 1,5 hektáron felcsapó lángok oltását megkezdték a helyiek, majd a barcsi hivatásos tűzoltóknak sikerült megfékezni a tűz pusztítását.

Kisbárapátiban is gazt valamint ágakat égettek, de a hirtelen feltámadó szél következtében a tűz továbbterjedt a közeli elhanyagolt területre. A kaposvári hivatásos tűzoltók dolgoztak a tűz elfojtásán.

Szenyérnél foltokban lángolt a nádas, amikor a böhönyei önkormányzati tűzoltók a helyszínre érkeztek. A tüzet sikerült kéziszerszámokkal eloltani.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Ötvöskónyiban a kora délutáni órákban a halastó közvetlen környezetében akadt munkája a nagyatádi tűzoltóknak, ahol a lápos területen mintegy két hektáron kellett oltaniuk a nádast és a lángoló fákat. Késő délután viszont a Kónyi utca mögötti területen került veszélybe az akácos. A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően azonban csak kis területen végzett pusztítást a tűz.

Címkék: szabadtéri tűz, tűzoltók, katasztrófavédelem, kék hírek