Aljas indokból elkövetett maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség egy többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki alkalmi nőismerősét azért bántalmazta, mert visszautasította a szexuális közeledését.

Az 50 éves vádlott 2018 februárjában hajléktalanként élt a kaposvári buszpályaudvar környékén, ahol éjszakánként egy használaton kívüli helyiségben húzta meg magát társaival.

Egy este a pályaudvaron a vádlott megismerkedett az egyik ismerősével beszélgető nővel, majd valamennyien italozni kezdtek. A sértett közben lekéste az utolsó buszát, ezért a vádlott felajánlotta neki, hogy aludjon velük, amit a nő elfogadott.

A hajnali órákban a még mindig ittas vádlott nemi kapcsolat létesítése céljából vetkőztetni kezdte a sértettet, aki ez ellen szóban tiltakozott és megpróbálta leállítani a férfit. A vádlott a visszautasítás miatt, bosszúból a matracon fekvő sértettet ököllel és bottal többször megütötte, valamint haját tépte.

A vádlott a nő állapotát látva ugyan segítséget hívott, azonban a sértettnek a vádlott bántalmazása következtében bal szemén maradandó, jelentős mértékű látásromlása alakult ki.

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetését töltő vádlottat fegyházbüntetésre ítélje, annak tartamát előkészítő ülésen történő beismerés esetén 4 év 3 hónapban állapítsa meg.

Címkék: erőszak, sérül, hajléktalan, kék hírek