A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség közveszélyokozás bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal 68 éves férfival szemben, aki azzal torolta meg a visszautasítását, hogy felgyújtotta az őt kikosarazó nő házát.

A vádlott és a sértett között 2017 nyarán baráti viszony alakult ki, ezt a vádlott szerette volna a kapcsolatot elmélyíteni. Az asszony azonban a vádlott közeledését visszautasította, aki ebbe nem nyugodott bele, és elkezdte telefonon, illetőleg személyesen zaklatni a nőt, rendszeresen követte, illetve a házát is figyelte.

2018. április 24-én a vádlott megjelent a sértett lakóházánál, ahol látta, hogy az asszony egy másik férfival kertészkedik. Az ittas állapotban lévő vádlott emiatt indulatos lett, otthonába ment, majd onnan két kanna benzinnel tért vissza a sértett házához. A vádlott ezt követően a lakóházhoz kapcsolódó teraszon a gyúlékony folyadékot szétlocsolta és meggyújtotta. A vádlott gyújtogatása következtében kialakult tűz olyan erővel kezdett lángolni, hogy a vádlott több égési sérülést is elszenvedett.

A vádlott által okozott tűz miatt a terasz, illetőleg az ahhoz kapcsolódó nyári konyha leégett, míg a sértett lakóháza, illetve a szomszédos ingatlanok kizárólag azért menekültek meg, mert a sértett segélyhívására kiérkező tűzoltók gyorsan meg tudták fékezni a lángokat, illetve a nyári konyhából anélkül tudták kimenekíteni a gázpalackokat, hogy a környéken lakók életét is veszélyeztető gázrobbanás bekövetkezett volna. A közveszélyokozással a vádlott - az emberéletek veszélyeztetésén túlmenően - 4 millió forint kárt is okozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű és az eljárás alatt távoltartás hatálya alatt álló vádlottal szemben fegyház fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a szabadságvesztés tartamát beismerő vallomása esetén a bíróság 5 évben állapítsa meg.

Címkék: égés, gyújtogat, féltékeny, sérül, benzin, tűz, kék hírek