A vádlott évek óta külön élt feleségétől, azonban a férfi nem vált el a sértettől, három közös gyermekük miatt alkalmanként találkoztak, beszéltek egymással.

2018 júliusában egy este a vádlott bejelentés nélkül ittasan megjelent a sértett kaposvári albérleténél azzal, hogy gyerekeik felől érdeklődjön, illetve kapcsolatukat rendezze. A nő nem engedte be férjét, de felajánlotta, hogy az utcán sétálva beszélgessenek. Séta közben a sértett a beszélgetésnek azzal akart véget vetni, hogy barátja várja, illetve a másnap érkező gyerekek fogadására is készülne. Az önérzetében megsértett vádlott ettől indulatba jött, közölte a nővel, hogy gyerekei már nem fogják meglátogatni, mert megöli, és egyből a zsebéből elővett 10 cm pengehosszúságú élesre köszörült késsel felesége hasába szúrt. A férfi második szúrása azért nem ért célt, mert a sértett azt karjával hárította.

Az erősen vérző, segítségért kiabáló sértett a vádlott elől úgy tudott elmenekülni, hogy egy arra közlekedő autós felvette és kórházba szállította, ahol a nőt azonnal megműtötték. Az időben alkalmazott orvosi ellátás hiányában hasfali sérülése miatt a sértett halála bekövetkezésének reális lehetősége fennállt volna.

A Somogy Megyei Főügyészség vádiratában indítványozta, hogy a bíróság a vádlott letartóztatását az elsőfokú bírság ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn és ha a vádlott az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri, a börtönbüntetés időtartamát 6 évben állapítsa meg.

Címkék: késelés, ügyészség, rendőrség, kék hírek