Ismeretlen tettes április 11-én éjjel 1 órakor betörte egy üzlet ablakát, ott próbált meg bejutni az épület raktárhelyiségébe, hogy onnan sört lopjon. A megszólaló riasztó azonban megzavarta az elkövetőt, ezért elmenekült a helyszínről.

Az esetről a bolt tulajdonosa tett bejelentést a rendőrségre, majd a kiérkező nyomozók adatgyűjtésbe kezdtek. Egy helyi fiatal - elmondása szerint - szemtanúja volt a történteknek, ezért őt részletesen kihallgatták. A tanú vallomásában arról számolt be, hogy látta a bűncselekmény elkövetését, amint két férfi megpróbált bejutni az üzletbe, azonban megzavarta őket, ezért elfutottak helyszínről.

A beszerezett információk alapján a rendőrök azonban megállapították, hogy a tanú vallomásával csak a hatóságot akarta félrevezetni, a bűncselekményt valójában ő követte el. A nyomozók ezért a 17 éves fiatalt lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki és beismerő vallomást tett.

A Siófoki Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyet a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Siófoki Járási Ügyészségnek megküldte.

Címkék: sör, rendőr, bolt, betör, kék hírek