A vízelvezetők megteltek, néhol az udvarokba is betört a víz. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően azonban sikerült megóvni a lakóházakat. Mostanra mindenütt befejezték a szivattyúzást a tűzoltók.

A kora délutáni órákban a karádi önkéntes tűzoltók nyújtottak segítséget a mentőknek, akik Karád Kárpát utcájában elakadtak, nem tudtak eljutni egy családi házhoz. A sáros úton csak gyalogosan tudták megközelíteni a segítségre váró beteget. A sérültet hordágyra fektették, majd közös erővel a mentőautóhoz vitték őt.

Nagyatád Szigetvári utcájában nagy mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze. Az árkok nem bírták a terhelést és az utcáról, valamint a környező telkekről egy ingatlan udvarába folyt a víz, veszélyeztetve az épület állagát. A város hivatásos tűzoltói szivattyúval és kézi szerszámok segítségével átemelték a vizet.

Nagyatád Pozsonyi utcájában egy műhelybe folyt be a víz, ahol nagy értékű gépeket tároltak. De a Szabadság utcában is problémát jelentett a vízelvezetők telítettsége, ahogy egy héttel ezelőtt, ezúttal is lakóházak kerültek veszélybe. A város hivatásos tűzoltói ezúttal is munkába állítottak négy szivattyút. Huszonnégy órán át folyamatosan dolgoztak a víz eltávolításán, s ezúttal is nagy segítséget nyújtott a károk mihamarabbi felszámolásában egy helyi vállalkozó, aki nagy teljesítményű szivattyúját bocsátotta a beavatkozók rendelkezésére.

Ugyanakkor Kastélyosdombón, Marcaliban és Kaposváron is felbőgtek a szivattyúk. Pincék és családi házak udvara telt meg esővízzel. Böhönyén a Dr. Forbáth Imre és a Fő utcában szintén lakóházakat óvtak meg a víztől a helyi önkormányzati tűzoltók.  

Vasárnap folytatódott a munka a somogyi településeken, azonban 16 órára mindenütt visszahúzódott a víz. A motorfűrészekre azonban Siófokon és Nagyatádon is szükség volt. Előbbi városban egy útra dőlt fát kellett eltávolítani a város tűzoltóinak, míg a dél-somogyi településen egy garázssor tetejére dőlt fa lefűrészelésén dolgoztak a tűzoltók.  

Címkék: szivattyú, belvíz, nagyatád, kék hírek