A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség gyorsított eljárásban hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki szándékosan meglökte a volt élettársával kialakult elszámolási vitájánál intézkedő rendőröket.

A vádlott és volt élettársa a szakításuk után nem tudtak megosztozni a közös dolgaikon, ezért előbb a volt élettárs, majd maga a vádlott hívta ki a siófoki rendőröket, hogy az elszámolási vitájukat rendezzék.

Amikor a rendőrök másodszor jelentek meg a felek lakóhelyén, a vádlott feldühödött, hogy a volt élettársa az autójába tett egy napképernyős televíziót, amit a magáénak tartott, ezért a gépkocsihoz indult, hogy kivegye a készüléket, azonban a rendőrök elállták az útját.

Az indulatos vádlott ekkor a rendőröket a mellkasuknál fogva ellökte, majd a televíziót az autóból kirántva a földre dobta és rátaposott. A rendőrök ezután a vádlottat megfékezték, megbilincselték, majd előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A Siófoki Járásbíróság - az ügyész indítványával egyezően - a vádlottal szemben 1 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet jogerős.

Címkék: elszámolás, televízió, vita, kék hírek