A közelmúltban harmadik alkalommal hirdetett első fokú ítéletet a bíróság a 2012. május 25-én elkövetett gyilkosság ügyében - tájékoztatta a KaposPontot a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádhatóság nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt emelt vádat egy volt labdarúgó ellen még 2013 májusban. A Kaposvári Törvényszék két esetben is felmentő ítéletet hozott, azonban a Pécsi Ítélőtábla az ügyészi fellebbezések után mindkétszer hatályon kívül helyezte a felmentő ítéleteket, majd az újabb megismételt eljárásra a Pécsi Törvényszéket jelölte ki.

A Pécsi Törvényszék a 2015 nyara óta tartott tizenhetedik tárgyalási napon hirdette ki az ítéletét, amelyben a vádlottat bűnösnek mondta ki minősített emberölés elkövetésében. A bíróság elfogadta, törvényesnek, szakszerűen beszerzettnek és megalapozottnak tartotta az ügyészség által a vádlott tagadásával szemben felsorakoztatott számos bizonyítékot, melyeket a korábbi eljárásokban sok kritika ért.

A Pécsi Törvényszék több, a vádlottat terhelő peradat mellett a korábban a bizonyítékok közül kizárt DNS szakértői vélemény, a kamerafelvételek és egyéb közvetett és közvetlen bizonyíték alapján bizonyítottnak látta, hogy ő ölte meg az idős asszonyt, majd utána a lakásában értékek után kutatott.

A bíróság ezért 15 évi fegyházbüntetésre és 10 évi közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, egyben elrendelte előzetes letartóztatását.

Címkék: emberülés, Kanizsai utca, gyilkosság, ítélet, kék hírek