A Siófoki Járási Ügyészség rablás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat egy 47 éves nővel szemben, aki társkeresőn megismert áldozatai bizalmába férkőzött, majd tőlük pénzt és ékszereket tulajdonított el.

A vádlott álnevet használva, magát egy gazdag ékszerész özvegyének kiadva, tavaly júliusban ismerkedett meg egy siófoki férfival, akivel elhitette, hogy párkapcsolatot keres, majd azért, hogy a sértettben bizalmat keltsen, átadott neki egy gyűrűt. Ezután a sértett gyanútlanul megmutatta az értékeit tartalmazó lemezkazettákat a vádlottnak. Másnap a vádlott - azért, hogy a sértett értékeit megszerezze - porrá tört altató hatású gyógyszert kevert a férfi kávéjába, amitől az elaludt. A vádlott ezután az öntudatlan állapotba került sértett hálószobájából jogtalanul eltulajdonította a korábban megmutatott lemezkazettát a benne lévő 250.000 forintnyi készpénzzel.

A vádlott 2016. augusztusában egy zalaegerszegi férfitól ugyanezen módszerrel 460.000 forint értékben zsákmányolt aranyékszereket, valamint egy mobiltelefont.

Októberében a vádlott magát megözvegyült ékszerésznek kiadva, egy oroszlányi férfival ismerkedett meg. A vádlott a saját ékszereit betette a sértett széfjébe, majd pedig - így tudomást szerezve a férfi értékeinek hollétéről - később elkérte a széf kulcsát azzal az indokkal, hogy az ott elhelyezett ékszereit kivegye, azonban ellopta a sértett 275.000,-Ft értékű ékszereit.

Az ügyészség a büntetett előéletű és előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben - akit korábban Németországban is börtönbüntetésre ítéltek lopások miatt - börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől való eltiltás kiszabását, továbbá vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

Címkék: alatató, társkereső, ékszer, kék hírek, lop