Olvasóink jelezték, hogy nagy erőkkel vonult a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ Mezőcsokonyára szombat késő este. Állítólag családi perpatvarhoz riasztották a rendőröket és az egész érintett utcát lezárták.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztálya tájékoztatása szerint a rendőri intézkedéshez kérték a Terrorelhárítási Központ segítségét is, de lövések és sérülés nélkül fejezték be az akciót. Egy embert fogtak el.

Délelőtt 9 óra 55 perckor érkezett a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalos tájékoztatása az erestről. Esezerint: ittas, dühöngő férfiról érkezett bejelentés a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szombat délután. A helyszínre a Kaposvári Rendőrkapitányság beosztottai és a mentőszolgálat munkatársai vonultak ki.

A férfi a birtokában lévő lőfegyverrel megfenyegette a feleségét, majd kizárta a házból és nem engedte vissza. A férfi a rendőrök többszöri felszólítására sem volt hajlandó kijönni.

Miután a rendőröket nem engedte be és a járőrök sem tudták lecsillapítani az asszony férjét, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ közreműködését kérte. A TEK műveleti egysége behatolt a lakásba, ahol elfogták Gy. J.-t, majd előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra.


Fotók: Police.huFotók: Police.huFotók: Police.huFotók: Police.huFotók: Police.hu
Fotók: Police.hu
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A házkutatás során a rendőrök az előszobában megtalálták az engedély nélkül tartott lőfegyvert, egy másik helyiségben pedig az ahhoz tartozó lőszereket. ​A nyomozók Gy. J. -t őrizetbe vétele mellett zaklatás bűntett, magánlaksértés vétség, továbbá lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Címkék: Tek, terrorelhárítás, Mezőcsokonya, akció, rendőrség, kék hírek