Csütörtök este érkezett a rendőrségi közlemény, melyben az állt, hogy a tettes feladta magát a Fonyódi Rendőrkapitányságon.

A Fonyódi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást.

Tájékoztatásuk szerint egy ismeretlen autós az általa vezetett ismeretlen forgalmi rendszámú, szürke színű, feltehetőleg Skoda Octavia típusú személygépjárművel közlekedett Somogyvár külterületén Lengyeltóti irányába, amikor személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott. 

A sofőr a 6701-es számú útvonal 31+700-as kilométerszelvényéhez érve annak ellenére megkezdte az előtte haladó előzését, hogy a mögötte haladó Fiat típusú személygépkocsi vezetője már előzésben volt, aki az ütközés elkerülése végett a vízelvezető árokba hajtott, majd egy beton hídfőnek ütközött.

null

Az ütközés után az ismeretlen járművezető segítségnyújtás, továbbá a hatóság értesítése nélkül elhajtott a helyszínről. A baleset következtében a Fiat vezetője – az elsődleges orvosi szakvélemény alapján – 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett.

null

A rendőrség kéri mindazok jelentkezését, akik az eseményt látták, vagy az ismeretlen személyről, illetve a járműről információval rendelkeznek. Jelentkezni lehet személyesen a Fonyódi Rendőrkapitányságon (Fonyód, Vitorlás utca 2.), vagy hívják a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-82-502-700-as telefonszámon, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, továbbá a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Címkék: skoda octavia, somogyvár, előzés, rendőrség, karambol, kék hírek