Ahogy arról hétfőn mi is beszámoltunk, eszméletlen állapotban találtak két lányt szombaton a Zamárdiban rendezett Balaton Sound egyik fellépője, a kanadai DVBBS öltözőkonténerében.

Azóta kiderült, hogy nem két, hanem hat lány ment az öltözőbe, ráadásul a Bors információi szerint három hölgy nagyon hamar – percek alatt – rosszul lett. Ettől megijedtek a duó tagjai, és azonnal kereket oldottak. A reptéren érte őket utol a rendőrség.

Sokan voltak kíváncsiak a DVBBS fellépésére.
Sokan voltak kíváncsiak a DVBBS fellépésére.

Ezeket az információkat azonban még egyelőre senki sem erősítette meg, sokat segíthet viszont egy videófelvétel. A Blikk szerint ugyanis be volt kamerázva a backstage Balaton Soundon, többek között a DVBBS konténere és annak környéke is, így hamarosan kiderülhet, hogyan kerültek magatehetetlen lányok a kanadai duó öltözőjébe, pontosabban hogyan váltak magatehetetlenné.

A sajtóértesülések szerint felespohárból kínáltak szinte azonnal tüneteket okozó italt a lányoknak, akiket egy magyar nő és egy külföldi férfi választott ki a szombati koncert vége felé.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság hétfői közleménye:

A rendőrség minden körülményt vizsgál a Zamárdiban megrendezett fesztiválon történt eset kapcsán.

A siófoki rendőrök 2016. július 10-én négy, a fesztiválon részt vevő külföldi férfit állítottak elő a helyi rendőrkapitányságra, akiknél a ruházatuk átvizsgálása alkalmával kábítószergyanús anyagot találtak.

Hármuk esetében a kábítószer-gyorsteszt pozitív eredményt jelzett, így őket a nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként, egy személyt pedig tanúként hallgattak ki. A férfiak az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

A rendőrség szakértők bevonásával folytatja a nyomozást, amelynek során – a rendelkezésre álló adatok alapján - szexuális erőszak gyanúja nem merült fel.

Címkék: backstage, ájulás, dvbbs, balaton sound, lányok, drog, kamera, kék hírek