Vasárnap délelőtt Somogyszob külterületén egy kétezer-négyszáz négyzetméter alapterületű istálló gyulladt ki. A tűzoltók öt vízsugárral oltották el a lángokat - tájékoztatnak a somogyi katasztrófavédők.

A tűzhöz Nagyatádról és Nagykanizsáról a hivatásos, míg Böhönyéről az önkormányzati tűzoltókat riasztották, Kaposvárról pedig a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett a helyszínre. A tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva, öt vízsugárral oltották el a lángokat, miközben az épületből mintegy négyszáz borjút tereltek ki.

Elsődleges információink szerint a tűzben körülbelül húsz állat pusztult el. A lángok eloltása után a tűzoltók megkezdték az istálló átszellőztetését és átvizsgálását. Az eset során senki nem sérült meg.


Van néhány helyszíni felvételünkVan néhány helyszíni felvételünkVan néhány helyszíni felvételünkVan néhány helyszíni felvételünk
Van néhány helyszíni felvételünk
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy 20 hektáros búzatábla körülbelül felét sikerült learatni Kapoly külterületén, amikor a kombájn ürítését követően észlelte a terményt szállító traktor vezetője, hogy a tarló meggyulladt.

Azonnal menekíteni kezdték a gépeket a tarlóról, közben értesítették a 112 központot. A területen dolgozók megpróbálták a tüzet eloltani, de az erős szélben gyorsan terjedtek a lángok. Tabról és Siófokról összesen két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel érkeztek a tűzoltók, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is a helyszínre vonult.


fotók: Tab ÖTP, Siófok HTPfotók: Tab ÖTP, Siófok HTPfotók: Tab ÖTP, Siófok HTPfotók: Tab ÖTP, Siófok HTPfotók: Tab ÖTP, Siófok HTP
fotók: Tab ÖTP, Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az egységek egy vízsugárral, kéziszerszámokkal és a siófoki vízszállító jármű rézsűoltójával avatkoztak be. A tűzoltók öt hektáron, mintegy fél óra alatt körülhatárolták a tüzet, ezzel sikerült megakadályozni, hogy a lábon álló gabonára átterjedjenek a lángok. Az eset során senki sem sérült meg.

Címkék: borjú, istálló, telep, tarló, leég, gabona, tűz, kék hírek