Negyedik éve rendezi meg a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a Turul Lépcsőfutó Bajnokságot. Tíz somogyi tűzoltó teljes védőfelszerelésben indult el megmérettetésen.

A korábbi évekhez képest rekordszámú, száztizennégy induló vágott neki a 419 lépcsőfoknak Tatabányán, a Turul emlékműnél.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok, megyei rendőr-főkapitányságok, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Országgyűlési Őrség, illetve a KEM Kormányhivatal munkatársai képviseltették magukat a versenyen.

Fotógalériánk alatt mutatunk néhány szép somogyi eredményt.


a somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételeia somogyi katasztrófavédők felvételei
a somogyi katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A versenyen kizárólag egyéniben lehetett indulni három korcsoportban női és férfi kategóriában egyaránt. Elsőként a női versenyzők, majd a védőfelszerelésben, legvégül pedig a sportfelszerelésben indulók mérték össze erejüket.

Védőfelszerelésben harminckilenc férfi küzdötte le a lépcsőfokokat, köztük a marcali Kuti Gábor, Kovács-Andor Tamás, a barcsi Vidák Balázs, Pandur Ádám, Takács Péter, a kaposvári Borbély Károly, Szabó Zoltán, Veres Soma Dániel, Kolozsi Sándor, Jónás Dániel.

Bátran kijelenthető, hogy minden versenyző, aki teljesítette az embert próbáló versenyt, győztesnek mondhatja magát.

A harminc év alattiak korcsoportjában Vidák Balázs (a barcsi tűzoltóparancsnok) az ötödik leggyorsabbként, míg Pandur Ádám (Barcs HTP beosztott tűzoltója) a hatodik legjobb időeredménnyel teljesítette a megmérettetést.

A negyven év felettiek közt a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel a kaposvári Szabó Zoltán, míg kollégája, Borbély Károly mindössze 13 másodperccel lemaradva az ötödik helyen végzett.

Címkék: lépcső, tűzoltó, futás, bajnokság, kék hírek