A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás, kényszerítés bűntette és zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben, aki a más ügyben elrendelt előzetes letartóztatásának ideje alatt a büntetés-végrehajtási intézetben zárkatársait rendszeresen bántalmazta és fenyegette.

A vádlott 2014. májusában azért, hogy a zárkatársai ne merjenek neki ellentmondani és így a zárka életét irányíthassa, azokat rendszeresen leköpte, trágár szavakkal illette, veréssel fenyegette, többüket pedig ténylegesen bántalmazta is.


Egyik zárkatársát a vádlott edzés gyanánt bántalmazta, testszerte ököllel megütötte, megrúgta. További három társát a vádlott azért fenyegette és verte meg, hogy helyette a WC-t, mosdót  takarítsák ki. Egyiküket arra is kényszerítette, hogy naphosszat az ágyon a fal felé fordulva feküdjön, a sértett csak akkor mert felkelni, amikor a vádlott sétálni ment.

A fenyegetések és bántalmazások hatása alatt álló és így megfélemlített zárkatársaitól a vádlott különböző értékeket vett el, így a dohányt és az ételükből a húst, arra kényszerítette a zárkatársait, hogy hozzátartozóiktól   csomagot és készpénzt kérjenek azért, hogy azt neki átadják.
 
A börtön a zárkatársak jelzése alapján más körletben helyezte el a vádlottat, ám 2014 júniusban a vádlottat egy számára nem tetsző zárkába akarták vinni, ahová a vádlott a biztonsági tiszt többszöri utasítása ellenére sem volt
hajlandó bemenni. Ellenben félelemkeltés céljából azzal fenyegette meg a egyenruhást, hogy ha szabadul, a sértettet és a családját is megöli.

Az ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

Címkék: zárka, zsarol, rab, zaklat, börtön, kék hírek