Dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság megbízott főigazgatója szerint a mostani átadás azért más, mint a korábbiak, mert egyrészt jelentős összegről, félmilliárd forintról van szó, másrészt az idén először már nemcsak az önkéntes tűzoltó egyesületek, hanem az önkéntes mentőszervezetek is pályázhattak felszerelésekre.

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A 2015-ös pályázatról szólva Tollár Tibor elmondta, az idei forrásokból százmilliót lehetett elosztani a mentőszervezetek között, százhuszonkilenc csapat kapott támogatást, a pénzen eszközöket, szakfelszereléseket, védőfelszereléseket vásároltak, de kaptak támogatást a csapatok az üzemelési költségekre is. Az önkéntes tűzoltó egyesületek közül négyszázharmincnyolc pályázott sikeresen, közöttük háromszázötvenegy millió forintot osztottak szét, nagyjából ötvenmilliót pedig az önállóan beavatkozni kész egyesületekre költöttek. Új elemként jelentkezett, mondta a főigazgató, hogy az idén informatikai eszközökre is lehetett pályázni, hatvanhét egyesület kapott mobil vagy stabil berendezéseket.

A főigazgató elismerte azon önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek tagjainak teljesítményét, akik kiemelkedő módon támogatták a hivatásos katasztrófavédelem munkáját. A KÖTÉL Egyesület két tagja, Tratnyek László és Bodó László is bátor helytállásukért vehették át a főigazgató elismerését.

elsimerés

Címkék: önkéntesek, kötél egyesület, katasztrófavédők, elismerés, tűzoltók, kék hírek