Egy kaposvári családi házhoz riasztották a somogyi megyeszékhely hivatásos tűzoltóit vasárnap kora délután. Az egység magas szén-monoxid koncentrációt mért az Erdősor utcai házban. A gázszolgáltató szakemberei átvizsgálták a berendezéseket és megállapították, hogy a gáztűzhely hibásan működik, ezért annak használatát a felülvizsgálatig megtiltották. A házban élő négy felnőtt és a kéthónapos csecsemő nem szenvedtek mérgezést.

Kora délután kigyulladt egy kutasi lakóház kéményben a lerakódott korom. A település önkéntes tűzoltói érkeztek elsőként a helyszínre, akik a nagyatádi hivatásos egységgel közösen megtisztították a kéményt az izzó koromtól.

null

Ezzel egyidőben Szabáson egy családi ház kéményébe épített gerenda kapott lángra és a tűz átterjedt a padlás padlózatára is. A nagyatádi tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a tüzet, az elektromos hálózat azonban megsérült, így annak kijavításáig az áramszolgáltató a házat leválasztotta a hálózatról.

null

A vasúti sínekre dőlt egy hat méter magas, nyolcvan centiméter vastag platánfa Balatonföldváron, a Rákóczi Ferenc utcánál vasárnap este. A fa elszakította a vasúti vezetéket. A siófoki hivatásos tűzoltók kétszáz méteres körzetben lezárták a környéket, majd miután a vasúttársaság szakemberei feszültségmentesítették a területet, eltávolították a fát a sínekről.

Címkék: szén-monoxid, mérgezés, tűzoltóság, munka, kaposvár, kék hírek