"A Kaposvári Rendőrkapitánysághoz 4 város és 73 kistelepülés tartozik. 2014-re 28 és fél százalékkal csökkent a bűncselekmények száma az előző évhez képest. A csaknem 4400-ról alig több mint 3100-ra" - mondta el csütörtökön közgyűlési beszámolójában Ferincz József, városi rendőrkapitány. Kaposváron is kedvező folyamat indult el. A háromezer regisztrált bűncselekmény 2140-re csökkent. Több lett az előállítás, az elfogás és az igazoltatás. Kaposvár legfertőzöttebb területe a belváros, amit kiemelten ellenőriznek.  

"Kifejezetten a vasútállomás, a buszpályaudvar, a pláza, illetve a Corso környékén, a fiatalok gyülekező helyein és nem utolsó sorban a szórakozó helyek környékén folymatos és visszatérő állandó járőrszolgálatot látunk el. Nemcsak a nappali időszakban, hanem az esti és az éjszakai órákban is." - imertette a részleteket a városi főrendőr.

Mindemellett tavaly ősz óta 110 közterületfigyelő kamera is vigyázza a rendet. A 210 millió forintos beruházást önerőből fizette a város, és ez eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Év végéig összesen több mint 180 térfigyelőt szerelnek fel.

2012 végén a somogyi esetek mindössze 32 százaléka zárult sikeres nyomozással, mára ez a szám több mint 52 százalékra nőtt. Piros Attila, a megyei rendőrfőkapitány azonban hozzátette, ennek ellenére nem állhatnak le, mert csak most érték el az országos átlagot: "Minden kollégámnak azt mondom, hogy az év 365 napból áll, 24 órából, az eskü kötelez, és hogyha semmimásra nem gondol, azt a kérdést tegye föl mindig magának, hogy mit tettem ma annak érdekében, hogy a bűncselekményt megakadályozzam, vagy ha már nem tudtuk megakadályozni, akkor felderítsem."

A közgyűlésen a polgármester azt kérte a rendőröktől: kiemelten ellenőrizzék a szórakozóhelyeket, ahol kábítószert találnak, azokat pedig azonnal zárják be.

Címkék: közrend, bűncselekmény, közbiztonság, kamera, rendőr, Kaposvár, kék hírek