Riasztás érkezett a megyei műveletirányítási központba, hogy tűz keletkezett a kaposvári Keleti Ipari Parkban üzemelő Cabero Industrial Kft. egyik irodájában. Az ügyeletes az üzem sajátosságaira való tekintettel azonnal riasztotta a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit és a KÖTÉL Egyesület egységét - így indult a kaposvári tűzoltók legutóbbi parancsnoki ellenőrző gyakorlata szerdán este.

A tűzoltók összesen hat gépjárművel vonultak az ipartelepre, kiérkezésükig az üzem dolgozói áramtalanították, majd elhagyták az épületet. A feltételezés szerint a személyzet megkísérelte a tűz eloltását, de nem jártak sikerrel, így az egyik irodából sűrű füst áramlott ki. A tűzoltók azonnal megkezdték az épület átvizsgálását. Teljes védőfelszerelésben és légzőkészülék használatával kutatták át az épületet bent rekedt személyeket keresve, majd miután felderítették a tűz keletkezési helyét, vízsugarakkal megfékezték a feltételezett lángokat.

A gyakorlat végén a tűzoltóparancsnok-helyettes megfelelőnek értékelte a beavatkozást irányító szolgálatparancsnok döntéseit, választott taktikai megoldását, a felderítés és a beavatkozás szakszerűségét, valamint a munkavédelmi szabályok betartását.


Fotók: Kaposvári HTPFotók: Kaposvári HTPFotók: Kaposvári HTPFotók: Kaposvári HTPFotók: Kaposvári HTPFotók: Kaposvári HTPFotók: Kaposvári HTPFotók: Kaposvári HTP
Fotók: Kaposvári HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: riaszt, gyakorlat, tűz, kék hírek