Egy tíz méter magas fenyőfa eltávolításához vonultak a balatonboglári tűzoltók szerdán délelőtt. A fa az esőzés következtében megdőlt és a bejelentő veszélyben érezte ingatlanát, ráadásul a forgalmat is akadályozta. Az egység rövid időn belül motoros láncfűrésszel eltávolította a fát.

null

A délutáni órákban a szűnni nem akaró esőzés hatására Balatonlellén elöntötte a víz egy családi ház pincéjét. A Honvéd utcai lakóház szuterénjében 50 centiméter csapadékvíz gyűlt össze és az épület állagát veszélyeztette. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók szivattyút állítottak munkába.

null

Balatonbogláron a vízelvezető árkok telítettsége miatt a víz betört három lakóingatlan udvarára. Az előrejelzéseket figyelembe véve, a várható nagy mennyiségű csapadékra készülve - megelőzési jelleggel - koraestig 250 homokzsákkal védték be az ingatlanokat a tűzoltók a helyi erőkkel közösen.

null

Az előrejelzések szerint a következő 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék is hullhat és felhőszakadásokra is számítani kell. A Dél-Dunántúlon néhol viharos (60 km/h feletti) szélrohamok és jégeső is valószínű.

Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Címkék: károk, somogy, katasztrófavédelem, eső, kék hírek