Sajtóhírek szerint megerőszakoltak egy lányt péntek éjszaka egy fonyódligeti gólyatáborban. A történtekről egy olvasó számolt be a megyei lapnak, a rendőrség megerősítette az értesülést - írja az MTI.

Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy nyomozást indítottak szexuális erőszak gyanúja miatt egy Fonyódligeten történt bűncselekményben. A szóvivő a nyomozás érdekeire hivatkozva nem közölte, mely intézmény gólyatáborában történt az erőszak, illetve sem az áldozatról, sem pedig az elkövetőről nem adott információt.

A Kaposvári Járásbíróság a mai napon 30 napra elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélyére figyelemmel.

Őt a nyomozó hatóság azzal gyanúsítja, hogy egy fonyódi gyermektábor területén bántalmazta a sértettet, majd vele erőszakkal közösült. A végzés jogerős - írja közleményében a Kaposvári Törvényszék .

Az ELTE is közleményben reagált a gólyatáborukban történtekre. Mint írják, nem a rendezvény programjaihoz kapcsolódóan történt a bűncselekmény:

A rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitás esetében a biztonsági szolgálat és a szervezők az észlelés nyomán a kellő határozottsággal léptek fel, valamint gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról. Hangsúlyozzuk, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartjuk az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítjuk az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását.

Címkék: törvényszék, erőszak, fonyód, kék hírek