Még csak az elején járunk a több órás esőzuhatagnak, de már most munkába lendülhettek a katasztrófavédők. Felgyülemlett víz veszélyeztet több lakóépületet a Somogy megyei Marcaliban a Kisfaludy utcában. Reggel óta csaknem egy hektárnyi területet öntött el a csapadék a pincék és a házak között, ezért az önkormányzat a tűzoltók segítségét kérte, akik a víziközmű szolgáltató munkatársaival közösen jelenleg három szivattyúval próbálják meg eltávolítani a vizet - írja a katasztrófavédelem.


Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi IgazgatóságFotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Fotók: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A reggel sem indult zökkenőmentesen. Porrogszentkirály és Gyékényes között ugyanis vízátfolyás miatt lezárt egy útszakaszt a Közút. A tilalmat ugyan azóta már feloldották, de a heves esőzések miatt tovább romolhat a helyzet.

Időjósunk legfrissebb előrejelzése szerint az esti órákig nem enyhülhet a zuhatag, és jelentős csapadék várható. Időközben elsőfokú (citrom) riasztást adott ki széllökések veszélye miatt Somogy megye Marcali, Siófoki, Tabi és Fonyódi járására az Országos Meteorológiai Szolgálat. Eszerint a következő órákban széllökésekre kell számítani, melyek közül a legerősebbek meghaladhatják a hetven kilóméteres óránkénti sebességet.

Címkék: szivattyú, marcali, eső, csapadék, somogy, kék hírek