A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint hétfőn késő este egy 21 éves nagybajomi férfi egy helyi családi házba jogtalanul behatolt és eltulajdonított egy táskát. Értéket azonban nem talált benne, ezért azt a házzal szemben lévő üres telek elé dobta.

A nyomok V. Krisztiánhoz, egy helyi lakoshoz vezettek, aki a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Annál is inkább, mivel a fiatalember - előállítását és kihallgatását követően - elismerte tettét. Az ellopott táska visszakerült jogos tulajdonosához.



Sikeres volt ugyanakkor a keddi napjuk a fonyódi járőröknek is: a balatoni egyenruhások két esetben is olyan autókat ellenőriztek, amelyben körözöttek ültek. Délelőtt fél tizenkettő magasságában egy helybéli utcában egy 30 éves isaszegi lakost kapcsoltak le. R. Gyula ellen ugyanis a Gödöllői Rendőrkapitányság körözést adott ki a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság elfogató parancsa alapján magánokirat-hamisítás elkövetése miatt.

Ugyanaznap Balatonbogláron délután fél ötkor szintén egy gépjármű-ellenőrzésnél kapták el K. László 40 éves buzsáki lakost. Ellene a fővárosi XXI. Kerületi Rendőrkapitányság sikkasztás elkövetésének gyanúja miatt bocsátott ki elfogatóparancsot.

Címkék: hamisít, besurran, okirat, sikkaszt, tolvaj, kék hírek