A csalással vádolt siófoki hölgy 2008. júniusa és 2011. márciusa között egyéni vállalkozóként dolgozott egy biztosítónál.  Feladata az volt, hogy magánszemélyekkel biztosítási szerződéseket kössön, ami után üzletkötői jutalékban részesül.

Hozzáfért a biztosító országos adatbázisához, ami tartalmazta az összes ügyfél nevét és adatait. Ezek alapján fiktív szerződéseket állított ki, amire az ügyfelek tudta és belegyezése nélkül ráhamisította az aláírásokat is.

A vád szerint kitalált személyek nevére, valótlan tartalmú, papír alapú biztosítási szerződéseket is készített a hölgy, melyek után több mint 6,5 millió forint jutalékot vett fel. Hogy ne bukjon le, a biztosítási díjak egy részét a sértettek nevében egy darabig még be is fizette.

Itt azonban nem ért véget a csalások lajstroma, ugyanis a vádlott hozzáfért a biztosító egyik programjához is, amivel az üzletkötők az általuk megkötött biztosítási szerződéseket – papír alapú kitöltés helyett – számítógépen készíthették el, hogy azokat a számítástechnikai rendszerbe feltüntethessék. A nő a program segítségével, hamis adatokkal kamu szerződéseket töltött fel a rendszerben, amellyel mintegy 2,5 millió forint jutalékot vágott zsebre. Hogy ne tűnjön fel senkinek a trükk, a biztosítási díjak egy részét itt is befizette.

A Kaposvári Járási Ügyészség ezért jelentős kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás bűntette, 33 rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége és számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény bűntette miatt emelt vádat a siófoki hölgy ellen. Valamint börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a bűncselekmény elkövetéséből eredő 6 millió 300 ezer forint elkobzására tett indítványt.

Címkék: jutalék, siófoki, biztosító, ügyfél, vád, , kék hírek