A vádlottak 2012. december és 2013. február között a nagyberki Katahegyen és Szalacska hegyen több hétévgi házba is betörtek. Az elsőrendű vádlott összesen 14-be, amiből 6 esetben a másodrendű vádlott társa is vele tartott.

Megbontották a tetőket, és felfeszítették a nyílászárókat, hogy behatoljanak az épületekbe, ahonnan azokból 3600 és 164 ezer forint közötti értékben háztartási gépeket, szerszámokat, felszerelési tárgyakat, szeszes italokat, élelmiszereket és ruhaneműket loptak. Ezeket lefoglalta a nyomozó hatóság, így a sértettek kára is részben megtérült.

A különös és többszörös visszaeső vádlottak előzetes letartóztatásban vannak, a járási ügyészség velük szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását, valamint vagyonelkobzás alkalmazását indítványozta.

A Kaposvári Járási Ügyészség kisebb értékre, üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy gödrei és egy baranyajenői férfi ellen.

Címkék: hegy, Nagyberki, hétvégi ház, betörő, vád, kék hírek