d__vg20131112006.jpg

Felborult egy élő állatokat szállító kamion az M7-es autópálya Budapest fel tartó szakaszán a 152+500-as kilométer szelvényében Fonyódnál. Mivel a jármű teljes szélességében eltorlaszolta a sztráda bal oldali szakaszát, a rendőrök a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljesen lezárták az útszakaszt 4 óra 30 perctől.

A kamion élő sertéseket szállított. A helyszínre érkező katasztrófavédők az állatokat az út szélére terelték, az üzemanyagfolyást pedig megszűntették. A járművet daruval állítják talpra - tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelem szóvivőjétől, Gaál Attilától.

A balesetben senki sem sérült meg, azonban több szállított sertés is elpusztult, többen pedig kiszabadultak a raktérből, és a sztrádán futkározott.  Az elpusztult állatokat az ATEV Fehérjefeldolgozó Zrt. böhönyei telephelyére szállítják.

Felhívják az arra közlekedők figyelmét, hogy a forgalmat a Budapest felé vezető oldalon Balatonfenyvesnél leterelik az autópályáról, majd a járművezetők visszatérhetnek a fonyódi felhajtónál. A Nagykanizsa felé közlekedőknek pedig Fonyódnál kell elhagyni a sztrádát és Balatonfenyvesnél kanyarodhatnak vissza az útra - tudtuk meg a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószolgálatától.

d__vg20131112012.jpg

(Fotók: Varga György)

Címkék: lezárták, autópálya, rendőr, autó, baleset, kék hírek